Piškótový korpus, krém z lesných černíc a kokosu, dozdobená čokoládovo-karamelovou ganache, domácimi černicami, kúskami karamelu a kvetmi
- 1h:30m
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
180 g |
180 g |
60 ml |
60 ml |
60 ml |
60 ml |
200 g |
200 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
80 g |
80 g |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
2 lžíce |
2 lžíce |
Poleva | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
Na ozdobu | |
1 hrnek |
1 hrnek |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Oddelíme si žĺtky a bielka, bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a postupne zašľaháme po jednom žĺtka, pridáme olej a vodu. Múku si zmiešame s PDP a preosiatu zmes zľahka vmiešame do cesta. Pečieme 45 min pri teplote 180 °.
-
Pripravíme si krém zmixovaním všetkých surovín a dáme stuhnúť do chladničky.
-
Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo plát-plnka-ovocie-plát.
Navrch dáme ganache polevu a dozdobíme.
Makronutrienty
52%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 143 kJ | 1 482 kJ |
Kalorická hodnota | 273 kcal | 354 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,3 g
15,8 g |
32,8 g
20,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,53 SVJ | 3,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,8 g
7,63 g |
21,8 g
9,9 g |
Bílkoviny | 6,37 g | 8,27 g |
Sůl | 0,229 g | 0,297 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů