Celozrnná špaldová roláda s čučoriedkovým lekvárom
Obyčajne neobyčajná, ľahká, bezlaktózová, jemná a mäkkučká roláda, ktorá je hotová za 30 minút aj s pečením
- 4h:15m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný žloutek | 4 kusy |
cukr třtinový | 80 g |
cukr vanilkový | 1 lžička |
voda vlažná | 40 ml |
kokosový olej | 40 ml |
vaječný bílek | 4 kusy |
hladká mouka špaldová | 100 g |
hrubá mouka špaldová | 40 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
marmeláda borůvková, džem | 1 hrnek |
příkrm, přesnídávka s jablky | 1 hrnek |
Postup přípravy
-
4 žĺtka vymiešame do hustej peny s 80g pomletého trstinového cukru a 1čl vanilkového cukru. Počas miešania postupne pridávame 0,4dcl vlažnej vody. Pred koncom miešania pridáme 0,4dcl kokosového oleja. 4 bielka vymiešame dotuha so štipkou soli zvlášť. V miske si navážime 100g hladkej špaldovej múky, 40g celozrnnej špaldovej múky a pridáme 1čl vínneho kameňa a premiešame. Múku zľahka zamiešame do žĺtkovej peny na striedačku so snehom. Cesto natenko roztrieme do väčšieho plechu vystlaného papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov 15 minút.
-
V miske si zmiešame hustý čučoriedkový lekvár s jablkovou detskou výživou a touto zmesou natrieme ešte horúci korpus hneď ako ho vyberieme z rúry a pomocou papiera na pečenie ho zvinieme do rolády. Prekryjeme utierkou a necháme úplne vychladnúť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů