Celozrnná špaldová roláda s čučoriedkovým lekvárom

Homechef

Obyčajne neobyčajná, ľahká, bezlaktózová, jemná a mäkkučká roláda, ktorá je hotová za 30 minút aj s pečením

Celozrnná špaldová roláda s čučoriedkovým lekvárom

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
vaječný žloutek 4 kusy
cukr třtinový 80 g
cukr vanilkový 1 lžička
voda vlažná 40 ml
kokosový olej 40 ml
vaječný bílek 4 kusy
hladká mouka špaldová 100 g
hrubá mouka špaldová 40 g
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
marmeláda borůvková, džem 1 hrnek
příkrm, přesnídávka s jablky 1 hrnek

Postup přípravy

  1. 4 žĺtka vymiešame do hustej peny s 80g pomletého trstinového cukru a 1čl vanilkového cukru. Počas miešania postupne pridávame 0,4dcl vlažnej vody. Pred koncom miešania pridáme 0,4dcl kokosového oleja. 4 bielka vymiešame dotuha so štipkou soli zvlášť. V miske si navážime 100g hladkej špaldovej múky, 40g celozrnnej špaldovej múky a pridáme 1čl vínneho kameňa a premiešame. Múku zľahka zamiešame do žĺtkovej peny na striedačku so snehom. Cesto natenko roztrieme do väčšieho plechu vystlaného papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov 15 minút.

  2. V miske si zmiešame hustý čučoriedkový lekvár s jablkovou detskou výživou a touto zmesou natrieme ešte horúci korpus hneď ako ho vyberieme z rúry a pomocou papiera na pečenie ho zvinieme do rolády. Prekryjeme utierkou a necháme úplne vychladnúť.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů