Bramborovo-dýňové noky

Low_carb_s_andie

Inspirace od @lilchef_lenka :): Upravila jsem si gramáž podle velikosti mé dýně, místo vaření jsem je pekla a musím říct, že mi hodně připomínají krokety :)

Bramborovo-dýňové noky

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 350 g
brambory konzumní pozdní 700 g
hladká mouka špaldová 450 g
vajíčka 4 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
bazalka sušená drhnutá 1 lžička
rajčata cherry 18 kusů
rajčata sušená 30 g
sýr čedar, cheddar 100 g
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Dýni a brambory jsem uvařila doměkka, rozmačkala vidličkou a nechala vychladit.

  2. Potom jsem přidala vše ostatní a dala do mrazáku (já jen na 2h).

  3. Těsto bylo docela lepivé, tak jsem je na plech tvarovala jen tak nějak prstama ???? a pekla na horkovzduch na 150°C dozlatova.

  4. Doplnila jsem je rajčátky, sušenými rajčaty, chedarrem, petrželkou. K tomu dip a hotovo ????

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů