Bramborovo-dýňové noky
Inspirace od @lilchef_lenka :): Upravila jsem si gramáž podle velikosti mé dýně, místo vaření jsem je pekla a musím říct, že mi hodně připomínají krokety :)
- 3h
- 6 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Obědy a večeře
- Pečení
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 350 g |
brambory konzumní pozdní | 700 g |
hladká mouka špaldová | 450 g |
vajíčka | 4 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
bazalka sušená drhnutá | 1 lžička |
rajčata cherry | 18 kusů |
rajčata sušená | 30 g |
sýr čedar, cheddar | 100 g |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Dýni a brambory jsem uvařila doměkka, rozmačkala vidličkou a nechala vychladit.
-
Potom jsem přidala vše ostatní a dala do mrazáku (já jen na 2h).
-
Těsto bylo docela lepivé, tak jsem je na plech tvarovala jen tak nějak prstama ???? a pekla na horkovzduch na 150°C dozlatova.
-
Doplnila jsem je rajčátky, sušenými rajčaty, chedarrem, petrželkou. K tomu dip a hotovo ????
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů