BRAMBOROVÉ KOULE PLNĚNÉ MLETÝM UZENÝM MASEM

Danula

Tohle prostě miluju.

BRAMBOROVÉ KOULE PLNĚNÉ MLETÝM UZENÝM MASEM

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
brambory vařené ve slupce 500 g
hrubá mouka pšeničná 250 g
jemná krupice, dětská krupička 100 g
vajíčka 1 kus
sůl 1 lžička
maso uzené vepřové 500 g
slanina 150 g
cibule 1 kus
vepřové sádlo 1 lžička

Postup přípravy

  1. Na jednu várku, tj.asi 16 knedlíků: 500g den předem ve slupce uvařených brambor (oloupat), 250g hrubé mouky, 100g dětské krupičky, 1 vejce, 1 lžička soli a mimo to cca 500g vařeného uzeného masa (semlít na masovém mlýnku, používám matrici č.8), 150g slaniny (semlít), 1 cibule (nadrobno, orestovat na sádle).

  2. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, sůl, mouku a krupičku a zpracujeme hladké nelepivé těsto. V případě potřeby ještě přidáme trochu mouky. Pracujeme rychle, bramborové těsto má tendenci dlouhým stáním řídnout!

  3. Vyválíme silného hada, nakrájíme na plátky, každý jednotlivě roztlačíme dlaní na pomoučené pracovní ploše, do středu každé placičky dáme asi lžíci směsi uzeného masa se slaninou a restovanou cibulí a zabalíme jako buchtičku. Důkladně spojíme a pokoulíme v dlaních.

  4. Vhazujeme do vroucí osolené vody a ihned odspodu nadzvedneme vařečkou, aby nepřisedly ke dnu. Vaříme cca 20 minut. Hotové vylovíme vařečkou nebo cedníkem a ukládáme do mísy. Mírně prochladlé pomastíme, aby neokorávaly. A samozřejmě nesmí chybět dušené zelí a hromada restované cibulky...

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů