Boloňská z mletého masa s žampiony a cudle

Jednoduchý a zdravý lowcarb oběd vykouzlíte za 20 minut. Děkujeme Kaččce Kolníkové za recept :)

Boloňská z mletého masa s žampiony a cudle

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 500 g
cibule 2 kusy
žampiony čerstvé 200 g
česnek stroužky 4 kusy
vepřové sádlo 1 lžíce
rajčata v plechovce 2 kusy
oregano, dobromysl sušená 1 špetka
bazalka sušená drhnutá 1 špetka
sůl 1 lžička
xylitol 1 lžička
cuketa 2 kusy
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
sůl 0,5 lžičky
česnek sušený / granulovaný 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Mleté s cibulí, žampiony a česnekem orestujeme na sádle, pak přidáme rajčata, osolíme a necháme povařit. Přidáme koření a dle potřeby sladidlo.

  2. Cudle z cukety jsem orestovala na troše ghí,osolila a přidala sušený česnek.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů