Boloňská z mletého masa s žampiony a cudle
Jednoduchý a zdravý lowcarb oběd vykouzlíte za 20 minut. Děkujeme Kaččce Kolníkové za recept :)
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 500 g |
cibule | 2 kusy |
žampiony čerstvé | 200 g |
česnek stroužky | 4 kusy |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
rajčata v plechovce | 2 kusy |
oregano, dobromysl sušená | 1 špetka |
bazalka sušená drhnutá | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
xylitol | 1 lžička |
cuketa | 2 kusy |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
česnek sušený / granulovaný | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Mleté s cibulí, žampiony a česnekem orestujeme na sádle, pak přidáme rajčata, osolíme a necháme povařit. Přidáme koření a dle potřeby sladidlo.
-
Cudle z cukety jsem orestovala na troše ghí,osolila a přidala sušený česnek.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů