- 40m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
20 g |
20 g |
30 g |
30 g |
60 g |
60 g |
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
140 g |
140 g |
150 g |
150 g |
1 hrst |
1 hrst |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
Jarní cibulku, petržel, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Rozehřeje ghí a zeleninu orestujeme. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Polévku rozmixujeme. Přidáme na proužky nakrájené zelí a vaříme, dokud není měkké. Přidáme kopr a smetanu. Necháme projít varem a už jen dochutíme octem a sladidlem. Do polévky dáme vejce natvrdo.
Makronutrienty
33%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 342 kJ | 669 kJ |
Kalorická hodnota | 81,8 kcal | 160 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,77 g
1,62 g |
9,32 g
3,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,477 SVJ | 0,932 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,29 g
14,7 g |
10,3 g
28,7 g |
Bílkoviny | 4,5 g | 8,79 g |
Sůl | 0,531 g | 1,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů