Bezlepkový koláč s tvarohem a mandlovou drobenkou
Venku začíná být zima a já už jsem často u plotny. Nevadí mi to, vaření miluju a jsem vždy ráda, když se podělím svámi o zkušenost. Tentokrát jsem se pustila do koláče s tvarohem a mandlemi a neměl chybu. Byl hezky vláčný a ještě k tomu zdravý. Skvělý pocit dát si k snídani výborný koláč a bez výčitek.
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
banány | 2 kusy |
mouka pohanková | 50 g |
mouka rýžová | 30 g |
vaječný bílek | 3 kusy |
vaječný žloutek | 1 kus |
včelí med | 1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
kakaový prášek nepražený | 15 g |
mléko kokosové, rostlinný nápoj | 100 ml |
tvaroh měkký nízkotučný | 1 kus |
bílý jogurt | 100 g |
včelí med | 1 lžíce |
mandle mleté | 100 g |
mléko kokosové, rostlinný nápoj | 100 ml |
kakaový prášek nepražený | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Banány rozmixujeme s kokosovým nápojem a přidáme pohankovou a rýžovou mouku. Potom přidáme kakao, med a prášek do pečiva a 1 žloutek. Z bílků si vyšleháme sníh a přidáme pomalu ke směsi. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca 20-25 minut na 180 stupňů.
-
Krém : Mezitím si v misce promícháme tvaroh s jogurtem a medem a dáme vychladnout do lednice.
-
Drobenka: Rozmixované mandle promícháme pečlivě s kokosovým nápojem a kakaem.
-
Až se nám korpus upeče, necháme vychladnout. Potom na korpus naneseme krém a posypeme mandlovou drobenkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů