BATÁTOVÝ "VÍDEŇSKÝ" SALÁT
Skvělá lowcarb příloha :) Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Párty
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Saláty
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibulka jarní, sečka | 1 kus |
ocet kvasný lihový | 1 lžíce |
hořčice dijonská | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 lžička |
batáty, sladké brambory | 300 g |
vývar zeleninový domácí | 200 ml |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájím na kolečka a smíchám s ostatními ingrediencemi v misce, nechám odstát. Batát překrojím a nakrájím na asi 0,5 cm silné plátky a uvařím v mírně osolené vodě. Dám do misky, zaliji horkým vývarem, přidám cibuli s koprem a vše pořádně promíchám.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů