BATÁTOVÝ "VÍDEŇSKÝ" SALÁT

Oli

Skvělá lowcarb příloha :) Děkujeme Věře Husákové za recept :)

BATÁTOVÝ "VÍDEŇSKÝ" SALÁT

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cibulka jarní, sečka 1 kus
ocet kvasný lihový 1 lžíce
hořčice dijonská 1 lžička
olivový olej 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
kopr čerstvý, koprová nať 1 lžička
batáty, sladké brambory 300 g
vývar zeleninový domácí 200 ml

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájím na kolečka a smíchám s ostatními ingrediencemi v misce, nechám odstát. Batát překrojím a nakrájím na asi 0,5 cm silné plátky a uvařím v mírně osolené vodě. Dám do misky, zaliji horkým vývarem, přidám cibuli s koprem a vše pořádně promíchám.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů