Pokud máte rádi sladké snídaně, určitě si přijdete na své. :)
- 50m
- 20 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 40 g |
40 g |
1 špetka |
1 špetka |
2 malé, rozmačkané 150 g |
150 g |
rozpuštěné a vychladnuté 40 g |
40 g |
150 g |
150 g |
nahrubo pomleté 50 g |
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vajíčka se solí, erythritolem, banány a máslem prošleháme do hladké konzistence. Pak postupně zašleháme smíchanou mandlovou mouku se skořicí a práškem do pečiva. Nakonec přimícháme většinu vlašských ořechů. Část si necháme na posypání chlebíčku.
-
Husté těsto přendáme do formy na srnční hřbet (mám silikonovou, není třeba vymazávat) a vrch posypeme zbývajícími ořechy.
Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 40 minut (nebo podle typu trouby - zkusíme špejlí).
Makronutrienty
34%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 370 kJ | 432 kJ |
Kalorická hodnota | 327 kcal | 103 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,5 g
4,19 g |
5,82 g
1,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,85 SVJ | 0,582 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,2 g
5,78 g |
8,27 g
1,83 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 3,21 g |
Sůl | 0,573 g | 0,181 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů