Toto lowcarb pečivo je jedno z mojich najobľúbenejších, chutí aj vonia luxusne!
Pre viac nápadov sleduj môj Instagram🫶🏻 https://www.instagram.com/chutne_chudni_lowcarb...
- 1h:10m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 100 g |
100 g |
3 kusy |
3 kusy |
(rozdrviť v sekáčiku) 3 lžíce |
3 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
V miske rozdrvím Fetu, pridám vajká, semiačka,pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu. Občas robím aj variáciu, že cibuľu predtým jemne orestujem a po vychladnutí pridám do cesta. Všetko spolu prejdem tyčákom.
-
Všetko suché pridám k mixnutej zmesi, rukami vypracujem cesto na chlebík a nechám ho cca 15 minút odpočívať, krásne sa zjednotí a zhustne. Mokrými rukami vytvarujem bochník, posypem semiačkami a pečiem 15 minút na 200 stupňoch a potom ešte cca 35 minút na 180. Nechám na mriežke vyvhladnúť.
Makronutrienty
19%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 964 kJ | 368 kJ |
Kalorická hodnota | 230 kcal | 88,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,07 g
1,41 g |
2,7 g
0,541 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,707 SVJ | 0,27 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,8 g
5,24 g |
6,44 g
2 g |
Bílkoviny | 12,8 g | 4,89 g |
Sůl | 2,05 g | 0,785 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů