Skvělé lowcarb pohoštění na oslavu, sytá snídaně či večeře.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Avokádový tatarák | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Bulky - 8 ks | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
180 g |
180 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Avokádo zbavím pecky, vydlabu, pokapu citr.šťávou a vidličkou rozmačkám, přidám najemno nakrájenou cibuli, rajčátka, losos a utřený česnek se solí. Podle chuti osolím, opepřím, promíchám a nechám v ledničce odležet.
-
100g strouhané Nivy, 100g žervé sýr, 1 vejce, 180g mandlové mouky, špetka sody, hrst sekaných nebo mletých škvarků. Udělat těsto, vytvarovat bulky a péct na pečícím papíru na 180°C do zlatova asi 20-25minut
Makronutrienty
18%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 095 kJ | 2 803 kJ |
Kalorická hodnota | 262 kcal | 670 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,56 g
1,54 g |
19,4 g
3,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,756 SVJ | 1,94 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,5 g
4,37 g |
52,5 g
11,2 g |
Bílkoviny | 14,6 g | 37,3 g |
Sůl | 1,06 g | 2,71 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů