Americký zelený salát
Skvělá lowcarb příloha, avokádo dodá zdravé tuky. Děkujeme Stance Vinczeové za skvělý recept :)
- 10m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Americké
- Bez tepelné úpravy
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Paleo
- Primal
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
okurka | 1 kus |
ledový salát | 1 kus |
rané bílé zelí | 300 g |
avokádo | 2 kusy |
bazalka čerstvá | 1 hrst |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
ořechy kešu | 1 hrst |
česnek stroužky | 3 stroužky |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,3 g |
Postup přípravy
-
Všechnu zeleniny nakrájíme na nudličky.
-
Zálivku vyrobíme umixováním všech surovin. Nalijeme na pokrájenou zeleninu, promícháme a necháme odležet.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů